A pizzás melegszendvicskrém igazi családi kedvenc, ami nemcsak finom, de nagyon kiadós is. Nézd meg a melegszendvicskrém receptvideót és készítsd el te is. Ebből a krémből könnyedén és olcsón főzhetünk egy nagyobb adagot és napokig rájárhatunk vagy akár le is fagyaszthatjuk. Nálunk sok baráti összejövetelen aratott már sikert, ráadásul nekem sem kell kimaradni a beszélgetésből. Hamar megsül a sütőben.
Pizzás melegszendvicskrém házilag
Ez a melegszendvicskrém, mehetne tésztára vagy akár lasagneba is. Ahhoz, hogy krémes és kenyérre kenhető legyen egy botmixerrel csak nagyon kicsit dolgozzuk át. Az nem tesz jót neki, ha teljesen péppé pürésítjük, mert nem babáknak készül. Elég csak pár rövid aprítás, hogy sűrű és krémes legyen. Ezzel a krémmel tölteni is lehet háromszög szendvicseket vagy simán kenyérre kanalazni.
Vegán pizzás melegszendvicskrém recept
Szerencsére a húsmentes napokon se kell lemondanunk erről a finom krémről. A készítés előtt 4-8 órával 25 dkg vöröslencsét beáztatok négyszeres mennyiségű vízbe. Amikor készítem a vega melegszendvicskrémet 5 db gombát apróra felvágok és leöblítem a lencsét, hús helyett ezt a kettőt adom a hagymához. Minden más ugyanaz.
Paradicsomos melegszendvicskrém
A darabolt paradicsomkonzervek általában finom, édes, érett paradicsomokkal vannak töltve, ezért nem kell cukrot használni a paradicsommártáshoz. Ha te paradicsomlevet, vagy savanykásabb paradicsomkonzervet használsz, akkor kóstold meg és ha szükséges tegyél bele 1-2 kanál cukrot, hogy kerek legyen az íze.
📖 Recept
Pizzás melegszendvicskrém recept
Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy pulyka)
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 4 db fokhagymagerezd
- só és frissen őrölt bors
- 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
- ½ teáskanál rozmaring (vagy 1 ág levelei)
- 1 evőkanál bazsalikom (vagy 3-4 ág levelei)
- 2,5 evőkanál oregánó (vagy 3-4 ág levelei)
Elkészítés
- Egy közepes méretű lábost felhevítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és finomra aprítjuk. A forró lábosa öntjük az olajat és ráseperjük a hagymát. Pár perc alatt puhára sütjük.
- Beletesszük a darált húst és egy fakanállal széttörjük. Kevergetve fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal és erős lángon kevergetve addig sütjük, amíg lepirul a hús. A lepirult részektől nagyon finom, gazdag íze lesz.
- Keverjük bele a sűrített paradicsomot és ügyeljünk rá, hogy felszedje a lábos aljára letapadt részeket. Rányomjuk a megroppantott fokhagymákat és addig pirítjuk kevergetve, amíg a fokhagyma intenzíven illatozni kezd. Ekkor jöhetnek bele a darabolt paradicsom konzervek. Miután elkevertük fűszerezzük rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval, borssal és sóval.
- Lefedve, alacsony lángon, 25 - 30 perc alatt főzzük puhára. Botmixerrel kicsit átdolgozzuk, elég csak pár rövid aprítás, hogy sűrű és krémes legyen. Nem szabad péppé dolgozni, akkor rossz lesz az élvezeti értéke.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Gabi
Kedves Anna, nagyon klassz a recept! 🙂 Érdeklõdnék, hogy a melegszendvics-sütõhöz tudnál linket adni? Köszönöm, Gabi
Annus
Kedves Gabi, a mienket már nem találom a kínálatban, de három nagyon hasonló van a Media marktban.
Beatrix
Nagyon szuper recept! Biztosan kipróbálom. Te milyen darabolt paradicsom konzervet használsz?
Annus
Nincs kedvenc, bevált márkám. Talán a Lidl-ös van leggyakrabban itthon.😊🤗🥰
Agnesa Szepova
Koszonom a jobnáll jobb receptet.
Annus
Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszenek 😊🤗🥰